MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Ingyenes vonatokkal a balatonfüredi masters vb-re

2017.04.05. • A Bp2017 Nonprofit Kft., valamint a MÁV Start Zrt. megállapodásának értelmében az akkreditált versenyzők és résztvevők számára vasúton is könnyen elérhető lesz a 17. FINA Masters Világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeinek helyszíne, Balatonfüred. Augusztus 10-12. között napi két ingyenes különvonat közlekedik majd a fővárosból Balatonfüredre, illetve délután vissza.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#4 - Bán László - 2017.04.26. - 11:11:50

Kedves Gubenyák Gyula! Kicsit összekeverte a dolgokat, írása több pontatlanságot is tartalmaz. Engedje meg, hogy kijavítsam.
Az északi-parti vasútvonal villamosítása nincs összefüggésben a Kaposvár-Fonyód vasútvonal felújításával. Teljesen más a közbeszerzési határidő, az a projekt jóval korábban indult és együtt valósul meg a dél-balatoni vasútvonal rekonstrukciójával. A Kaposvár-Fonyód vonalat egyébként nem is villamosítják, hanem a déli pályából felszabadult használt anyagokkal rendbe hozzák. A pályasebességet felemelik az eredeti 80 km/h-ra. Az északi vasútvonal villamosítását jelenleg a NIF készíti elő, a pénz rendelkezésre áll, hiszen azt a kormány már jóváhagyta a Balaton fejlesztési csomagban. A Germering utcai csomópont átépítését, ahogy azt ez korábbi tudósításunkban is hallhatta/láthatta, akkor tudják elvégezni a szakemberek, ha a villamosítási munkálatok megkezdődnek a vonalon. Hiszen ezek olyan munkálatok, amelyek teljes forgalomkizárást igényelnek. A Szabadbattyán-Aszófő szakasz villamosítása tehát folyamatban van. Tisztelettel: Bán László

#3 - Gubenyák Gyula - 2017.04.22. - 08:20:44

Sajnos úgy látom mások jobban lobbiztak a településükért. A pályázatot kiírták az Aszófő- Szabadbattyán 60 Km-es vonalra. Sajnos azonban e helyett a Kaposvár-Fónyod kb. 60 Km-es vonalat villamosítják. A két vonal utasforgalma összehasonlíthatatlan, de az érdekérvényesítés is az. Majd ha az befejeződik, akkor kerülhet sor az északi part vasútvonalára is , talán.
Nagy valószínűséggel a különvonatokra azért biztos felengednek majd olyanokat is akiknek nem tetszik az átszállás.
Meg kell jegyeznem, hogy valószínűleg elmarad a Balaton utca és Germering utca közötti körforgalom kialakítása is a vasúti átjáró kiváltásával együtt.

#2 - Vas-utas - 2017.04.05. - 21:09:24

Mire lenne jó a villamosítás? Ezen a vonalon sosem térülne meg!
Egyébként meg egészen normális vonataink vannak, amiket a dízelmozdonyok ugyanúgy el tudnak húzni, mint a villanymozdonyok... :-)

#1 - Utas - 2017.04.05. - 12:53:54

A világ különböző pontjairól érkezők el lesznek ragadtatva a koszos, büdös magyar szerelvényektől. Nem úgy volt, hogy lesz villamosítás? Többen megígérték, többek között itt a Füred Tévé oldalán is.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 906

Mai megtekintés: 4

Utolsó: 2017.05.24 22:09:28

ADATLAP

Forgatás napja: 2017.04.05

Sugárzás napja: 2017.04.05 (1341. adás)

Videó hossza: 0:01:41

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Vincze Gyula

Vágó:

Vincze Gyula

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2017 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT